החלפת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/06/14 23:11 כז בסיון התשעד

שאלה

כבוד הרב.

אני רוצה להחליף את השם ליהונתן.לי קוראים דביר ואני יודע שהשם שלי זה שם קדוש.אבל אני מרגיש שאני צריך להחליף את השם כי אומרים משנה שם משנה מזל.ועכשיו אני לא מצליח להחזיק מעמד בעבודה יותר משלושה חודשים ואני מסה תמיד יופיע איזה משהו קיצוצים מעבירים אותי למקום אחר.ותמיד אני מרגיש שקשה לי ואני נופל האוטו הלך לי אחרי שהשקעתי 7000 שקל.אני הולך להיתחתן בי׳ חשוון בעזרת ה׳.ופיטרו אותי.ואני מפחד לא למצא עבודה.ואני סומך על הקב״ה שימצא לי עבודה במהרה.אז כבוד הרב אני יכול לשנת את השם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החיים היהודיים דורשים השקעה ועמל. אין הצלחה שכולה נס - אפילו אוכלי המן היו צריכים להתאמץ ולאסוף אותו.
שינוי שם בלבד לא בהכרח יסדר לך את החיים.
אנחנו מאמינים בהשגחה ומפללים לעזרת ד' אבל זה לא במקום להתאמץ ולעמול קשה.
יהודי חייב גם להתפלל וגם להתאמץ.
אברהם אבינו לא 'סמך' על הקב"ה שימצא מקום לקבורת שרה - הוא השתדל והתאמץ בכל כשרונו - ואז הקב"ה עזר לו.
יצחק לא 'סמך' על הקב"ה שימצא לו מים - הוא חפר בארות והמשיך לחפור גם כאשר הפלשתים גרשו אותו - עד שמצא מים ואז הודה לד' שסייע לו.
יעקב התפלל אל ד' שיציל אותו מיד עשיו אבל התכונן למפגש הזה בכל הכשרון והיכולת שלו.

אתה צריך להתפלל אל ד' אבל לא רק לסמוך על ד', אלא לעשות כל מה שביכולתך כדי להסתדר נכון בחיים.
לפי מה שאתה מתאר אתה צריך מישהו שילווה אותך קצת וילמד אותך איך מסתדרים נכון בחיים - לשם כך יש מאמנים (coaching).
אפשר לשנות שם - אבל זה צריך להיות חלק משינוי גדול בחיים.
אני ממליץ לך להתחיל קודם בשינויים האחרים בתקווה שהם יתנו תוצאות טובות ולא תצטרך לשנות גם את השם.
השם דביר הוא מקום השכינה - אפשר לשמור על שם כזה.

http://www.din.org.il/2013/09/15/השם-דביר/