בית ספר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/06/14 23:27 כו בסיון התשעד

שאלה

שתי שאלות יש לי:

1]לפני כמה זמן לקחתי מבית הכנסת חומש ויקרא ובטעות סימנתי כמה דברים [שיעזרו לי בלימוד]בעט שלא ניתן למחוק וחלק בעיפרון שאפשר למחוק חשוב לציין שהסימונים לא מפריעים למי שקורא מהחומש האם יש פה בעיה ואני צריך לפצות על כך או שאני יכול להחזיר את החומש ללא כל פיצוי?

2]השאלתי לא מזמן תנ"ך מהבית כנסת שלי ולאחר כמה זמן נוצר בו מן קרע כזה בכריכה הפנימית ותיקנתי אותו בנייר דבק האם במקרה הזה כשאני מחזיר את התנ"ך לבית הכנסת אני צריך להוסיף איזשהו פיצוי או שלא כלום?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מבין כיצד אתה לוקח ללא רשות מבית הכנסת חומש ותנ"ך?
זה סוג של גזל!!!

לבית כנסת (כמו לכל מוסד) יש מנהל והוא אחראי.
המנהל של בית הכנסת הוא הגבאי או מי שממונה מטעמו על הספריה של בית הכנסת.
צריך לבקש ממנו רשות לפני(!) שלוקחים כל דבר מבית הכנסת.
בשאלות על פיצוי הנזקים שגרמת אתה צריך לפנות אליו - והתשובה שלו מחייבת.