מקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/07/18 14:54 יג באב התשעח

שאלה

שלום,

אני מתחתנת בעוד כשבוע, וכמנהג ההלכה טובלת לפני החתונה במקווה..

רציתי לשאול מה ההלכה במידה ואיני מעוניינת לטבול בכל חודש אך כן שומרת את ימי הנידה שבעה ימים נקיים (12 יום) כי לפי הרפואה והמדע וכל מה שקשור לעניין מבחינה בריאותית אני כן מכוסה , הטבילה במקווה זה כבר לא עניין בריאותי זה משהו אחר.. שנכון שהוא קדוש והכל אבל גם מעיק מצד אחד..האם אפשר במקום זה לטבול באמבטיה או מקום יותר פרטי.? אני לא רואה את עצמי כל חודש הולכת למקווה, זה טרחה ונטל עבורי ושלא נדבר על הפולשנות וחוסר הפרטיות.. מלבד זאת זה מגעיל אותי להיכנס למים שם , אני מאוד אסתטית והיגיינית ולא יכולה שמישהי תסתכל עליי במצב זה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב ליום חתונתך וליום שמחת לבך. יהי רצון שתקימי בית נאמן בישראל.

מקווה זה לא אמבטיה וכדו', המקווה הוא מקום של מים חיים (אין זה מעיין) אבל יש בכך כניסה לעולם אחר של טהרה ממקור הברכה. המים באמבטיה או מקלחת הן מי אדם ולא מי גשמים, על כן אין להשוות ביניהם, וכאשר רוצה אשה להטהר לבעלה, כדי להביא ילדים טהורים לעולם, בוודאי שיש לבא במים עליונים, שהם מי גשמים היורדים מאת הקב"ה לבני אדם.

על כן התגברי על הפחדים ומחשבות קדומות. כמו כן יש בימינו מקוואות מאד נקיות ומסודרות בטוב טעם והרגשה מצוינת.

הטהרי בקדושה עליונה לאישך ולביתך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כפר דרום אשקלון

את יכולה למצוא עוד מידע על מקווה בעמוד הבא