מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/06/14 11:44 כו בסיון התשעד

שאלה

שלום רב, אני מפריש מעשר כל חודש לתוכנית חיסכון ממנה אני תורם את הכסף שנצבר למטרות צדקה.

לאחרונה נתקלתי בשתי שאלות הנודעות לשימוש בכספי המעשר ורציתי לדעת אם ניתן להשתמש בכספים למטרות אלו.

1. כסף שבחרתי לנדב לבית הכנסת? (בעלייה לתורה ולא בקניית עליה)

2. סיוע כספי למשפחה מדרגה ראשונה (הורים, אחים אך לא לילדים שלי) גם אם זה למטרות עזרה לעסק או סיוע בלימודים גבוהים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. כסף מעשר מיועד לעניים, ואפשר לתת גם לצרכי רבים. אבל אדם שייחד כסף לעניים הם כבר תפוסים בו, ועל כן כשהוא נודר בעלייה לתורה זה מכספי הרשות, ועל כן נראה שצריך להפריש מכסף אחר ולא ממעשר כספים שכבר זכו בו עניים.
ב. אפשר לסייע לבני משפחה (כולל ילדים), ובתנאי שזה לצרכי מצווה כגון: להרבות תורה, שיעורים ישיבות. אבל לא לעסקים חיצוניים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון