כשרות בבסיסי צה"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/06/14 00:45 כו בסיון התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

פעם נוכחתי לכשל בכשרות המטבח של חדר האוכל בבסיס צבאי שבו אני משרת בתור ג'ובניק,

ואני מרגיש שיש לי ספק בנוגע לכשרות המזון בכל הנוגע לאופן הכנתו ולא להכשר כשלעצמו.

האם עליי לא לאכול בחדר האוכל בבסיס שלי או האם אפשר להקל בזה?

ומה בנוגע לבשר?

אם ניתן להקל, אשמח שתבאר לי את הסיבה.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם מדובר בחדר אוכל בבסיס מסודר, יש לפנות לרב המקום, להעיר את עיניו ולראות כיצד יתקן את הדבר. באופן כללי בצבא הרבנים הצבאיים הם יודעים את הנעשה ועליהם מוטלת החובה לטפל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון