יחוד כלים לכבד

חדשות כיפה רבני כושרות 23/06/14 18:56 כה בסיון התשעד

שאלה

ראיתי שאתם כותבים באתר שלבני אשכנז יש צורך לייחד כלים לצליית כבד.

רציתי לשאול מדוע? כמו כן אשמח לקבל את המקור לכך.

תודה רבה!

תשובה

שלום,

המקור הוא: שו"ע יור"ד ס ע"ו
סעיף ד
יש מי שאוסר לחתוך בסכין צלי שאצל האש שלא נמלח, כל זמן שאינו נצלה כל צרכו, מפני דם שנבלע בסכין. ויש מי שאוסר השפוד שצלו בו בשר בלא מליחה. ויש מי שהורה שאסור להשהות הצלי על השפוד לאחר שהוסר מן האש, לאחר שפסק הבשר מלזוב, שמא יחזור הבשר החם ויבלע ממנו. ויש מתירין בכל זה, וכן המנהג להתיר. (ואנו נזהרין לכתחלה, ומתירין בדיעבד) (מהרא"י והגהת ש"ד ואו"ה כלל ל"ז).

בברכה,