כללי

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 23/06/14 08:25 כה בסיון התשעד

שאלה

עכשיו שיש מלא מלא אסונות וילדים קטנים מתים מיתות משונות ובמיוחד שאני רואה שגם לאנשים דתיים יותר ממני ומאמינים יותר ממני קורים דברים רעים זה מרגיש כאילו אין לאן לברוח והאסון מחכה בפתח וזה ממש מעציב אותי ומונע ממני את השמחת חיים שלי וגם כשאני מתפללת ומנסה אז יצר הרע ואומר לי שזה בכלל לא יעזור לי כי מה שכתוב כתוב ואין אפשר לשנות את הדין וזה מכניס בי לחץ כפול .. ויש בי עוד פחד קטן שהוא שאם יקרב לי משהו כי ה׳ רוצה לנסות משהו מהקרובים שלי באמונה כמו בסיפור של איוב

תשובה

הקושי שלך והפחדים שלך והחששות שלך כל כך ברורים בימים לא פשוטים אלו.
העולם שלנו הוא הוא מקום של העלם. אנו לא מבינים תמיד מה שקורה, מה המשמעות. מהם החשבונות של הקב"ה.
הדבר היחיד שאנו יודעים שכל מה שהקב"ה עושה, הכל לטובה. לפעמים הטוב הזה לא נראה לעינים. בעינים שלנו הוא רע ומר. בעינים שלנו שרואות רק את העולם הזה, ושלא יכולות לראות את הנצח, ההנהגה האלוקית לפעמים מרה כלענה. אבל הנביאים כבר גילו לנו את הסוד הכל כך פשוט. שבמבט של נצח כל מה שהקב"ה עושה הכל לטובה.
הכל בעולם מושגח. חז"ל מלמדים שסוף הטוב גם להראות, לעתיד לבוא כשהעולם יתמלא בדעה, נדע ונבין ונראה את הטוב שבכל.
כל כך קשה לכתוב את זה. כל כך קשה לחוש את זה.
אבל זה כל כך נכון.