בדיקה מדגמית בעופות

חדשות כיפה רבני כושרות 22/06/14 09:33 כד בסיון התשעד

שאלה

לרבנים היקרים שלום ,

שמחתי לקבל תשובתכם לשאלתי הקודמת בלינק הנל https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=308291

תשובה

שלום,

איני יודע מנין הממצאים שלך שאחוז הטריפות ברגליים הם כ30 %.
בחתך שנתי ארצי האחוז הוא בערך 2%.
וזאת הסיבה לא להחמיר סתם בדבר שאינו מיעוט המצוי. ובכל אופן בכל המשחיטות כל רגל עוברת בדיקה חיצונית על ידי ראייה ומישוש. גם ועושים בדיקות מדגם על ידי פתיחת ורגל עם סכין .
במחקרים שנעשו עולה שבמידה והבודקים הם מיומנים, אין הבדל בין בדיקה בפתיחה ובדיקה חיצונית בלבד.
אשמח לשמוע את המקור של המידע שקיבלת. אם המקור הוא אנשי העדה החרדית אז זה מובן לי. כי יש אצלם אחוז גבוהה מאד של טריפות ברגליים של העופות. אבל זה נובע מכך שאצלם העופות מקבלים חיסון דווקא ברגל וזה גורם דלקות ועוד בעיות נוספות. לעומת זאת כל שאר העופות מקבלים את הזריקה בחזה.

בברכה,