כללי

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/06/14 23:39 כג בסיון התשעד

שאלה

שלום רב,

אני בן 34, רווק, סובל מבעיה נפשית קשה הנקראת " הפרעת אישיות ". בעבר אושפזתי בכפר שאול לאחר נסיון התאבדות ומזה כעשר שנים מטופל אצל פסיכיאטר ומחליף כדורים. לא עובד כבר הרבה שנים מקבל קצבת נכות. יש תקופות בהם הכדורים אינם משפיעים ואני שוכב במיטה תקופות ארוכות חסר אנרגיה ובדיכאון ויש תקופות בהם הכדורים משפיעים ואני מרגיש יותר טוב.

השאלה שלי לגבי נישואין - האם נכון לומר שאם אני מתחתן, חותם על הכתובה אך באותו היום ובאותו הרגע שאני חותם על הכתובה אינני מרגיש שבעצם אני יכול לקיים את מה שאני חותם עליו - לפרנס, לספק את אשתי מינית וכו' , האם בעצם בכך אני עובר עבירה ועובר על איסור אונאה ?

תודה

תשובה

לשואל שלום רב.
הונאה זה כאשר אתה מרמה מישהו. אכן, אסור לרמות. בשלב מסויים התחילת הקשר, עליך לספר לבחורה שאתה סובל מבעיה רפואית. זה לא צריך להיות בפגישה הראשונה, אבל ברור שבשלב מוקדם של הקשר, כשאתה רואה שיש על מה לדבר ולהמשיך, צריך לספר.
ההחלטה להתחתן צריכה להיות אחרי שהיא יודעת מה מצבך ומוכנה להכנס לחיי נישואין כאלה, ואז אין הונאה.
כמובן שזה לא קל, ולא כל אחת תסכים, אבל זה הכרחי.
בברכה
אפי קיציס