כשרות במטבח, כיור אחד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/06/14 00:50 כב בסיון התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום רב

אצלנו בבית יש כיור אחד. (כלים מופרדים כמובן בשרי חלבי).

בד"כ, משתדלים להקפיד בבית שלא יהיו כלים בשרי וחלבי יחד בכיור , לפעמים רק הבשרי בכיור והחלבי בשיש, ולהפך.

אך לפעמים גם, קורה שיש כמה צלחות חלבי וסכין בשרי בצד.

מה ההלכה אומרת? האם אסור?

מה אמורים לעשות כשיש כיור אחד?

(יש לציין שהספוגים גם כן מופרדים בשרי, חלבי).

תודה רבה על התשובה...

תשובה

שלום לך

אני מבין שהבית הוא הבית של הוריך ועל אמך לקבוע את סדרי הבית ואל לך להתערב בהם !

בבית עם כיור אחד, וכך חיו כל גדולי ישראל בדור הקודם, שמים בקביעות לפחות את אחד מסוגי הכלים על השיש מחוץ לכיור. כאשר רוצים להדיח מניחים בתוך הכיור רק סוג אחד של כלים ואחרי שסיימו להדיח אותם ניתן להניח את הסוג השני.

לכתחילה אין להדיח כלים בכיור זה על ידי 'הצפה' - פקיקת הכיור ומילוי מים בכיור.
יש המחמירים להניח רשת בתחתית הכיור ואין חובה להחמיר כמותם (בכדי שלא להניח את הכלים שאריות המזון)
יש המחמירים להחזיק שתי רשתות אחת לחלבי ואחת לבשרי.

בדיעבד - בכל מקרה בו התערבבו כלים בכיור שוטפים אותם כרגיל (אם הם מאד התלכלכו בכיור עדיף לשטוף קודם במים קרים)

בברכה ובהצלחה דוד לוי