השפעה חילונית עלינו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/06/14 21:49 כא בסיון התשעד

שאלה

שלום

אישתי הצטלמה מחובקת עם זמר כלשהו, הכוונה שהם עמדו צמודים, הוא הניח את ידו על כתפה והיא את ידה על מותניו. התמונה צולמה במקום בו עמדו אנשים נוספים שהמתינו לתמונה עם הזמר. אח"כ העלתה אישתי את התמונה לוואצאפ המשפחתי שלנו, בו שותפים גם שניים מתוך שלושת הילדים שלנו (בגיל העשרה). יש לציין שאנו משפחה דתית (אני בוגר ישיבה תיכונית וגם בני לומד היום בישיבה תיכונית). אחרי העלאת התמונה התעורר ויכוח ביני לבין אישתי. להבנתה אני עושה סיפור מכלום ולדעתי היא ככ מושפעת מהסביבה החילונית שהיא פשוט אימצה את קו החשיבה שלהם. אשמח לקבל עזרה כיצד ניתן להביא אותה לאמץ שוב את קו החשיבה הדתי/יהודי ומדוע מעשה כזה אינו ראוי.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה כותב:
"אשמח לקבל עזרה כיצד ניתן להביא אותה לאמץ שוב את קו החשיבה הדתי/יהודי..."

בדברים הללו אתה מבטא כעס על אשתך והאשמה כלפיה.
זו חשיבה של מחנכת באולפנא. אבל אצל בני זוג אין מקום לגישה כזאת.
אתה ורעיתך שני מרכיבים של שלם אחד.
אם יש ירידה - שניכם ירדתם. ושניכם (אתה לא פחות ממנה) צריכים להתאמץ כדי לשוב ולעלות יחד.
רק מתוך קרבה ותחושת שותפות תזכה לתיקון אמיתי במשפחתך.

לכן הבירור הרוחני שלך צריך להיות: מה קרה לנו, למשפחה שלנו, שהגענו לכך.
החשיבה אינה רק על ה'הלכה' אלא על מכלול שלם של ההתנהלות הרוחנית בבית.
מה מעסיק את המשפחה שלך?
כמה שעות בשבוע אתם לומדים תורה?
היכן אתם בנופשים שלכם?
מה סגנון הפנאי שלכם: סרטים בריכה...
מה הדברים שאתם מבקשים להשיג לעצמכם בשנים הבאות? במה אתם משקיעים את מחשבותיכם ודמיונכם?

אתה צודק - כולנו מושפעים מהעולם החילוני וחייבים להתחזק - אבל גם אני ואתה חלק מהקושי הזה.
אני חי בציבור דתי לאומי יחד עם חברים רבים בוגרי ישיבות תיכוניות ובניהם לומדים בישיבות תיכוניות, לצערי יש הרבה מאוד לתקן אצלנו. הנורמות החילוניות כובשות אותנו:
בחתונות או חו"ח הלוויות, רבים מאתנו מתחבקים ומתנשקים כדי לבטא את השמחה או התנחומים.
אצל נשים הנורמות החילוניות בולטות בלבוש.
אבל הרעה הזאת לא פוסחת על הגברים: העניין במשחקי כדורגל במשך שעות, זו השפעה חילונית רעה מאוד (ביטול תורה 'למהדרין').
ההימורים בלוטו ובטוטו וכד' - זה גילוי של תאוות ממון מכוערת ביותר.
צפיה בסרטים שיש בהם תועבה - בקולנוע או בבית - אין לך השפלה גדולה מזו!
רבים מאתנו לא מקפידים על רחצה נפרדת - וזה קלקול נורא.

אני מקבל בברכה את קריאת ההתחזקות שלך - גם אני צריך לעשות חשבון נפש גדול.