אונס לפי ההלכה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 18/06/14 19:49 כ בסיון התשעד

שאלה

האם כאשר אישה נאנסת במקום מבודד לא בעיר למשל בשדה על פי ההלכה צריך לסקול אותה באבנים ואם היא נאנסת בעיר צריך לסקול רק את האונס?

"ומת האיש אשר שכב עמה לבדו. ולנערה לא תעשה דבר אין לנערה חטא מות, כי כאשר יקום איש על רעהו ורצחו נפש כן הדבר הזה. כי בשדה מצאה, צעקה הנערה המאורשה ואין מושיע לה."

תודה רבה

בברכה, א'.

תשובה

לשואלת שלום רב.
א. בתורה נאמר שאם זה היה בעיר האשה אשמה ובשדה היא פטורה. הסיבה היא בגלל שבעיר אם היתה צועקת היו מצילים אותה ומכאן שזה היה ברצון ולא באונס, ואילון בשדה היא כנראה צעקה ולא שמעו.
מוסכם על כולם שאלו דוגמאות בלבד. הדגש אינו על המיקום אלא על המציאות. גם בעיר, אם זה היה באונס, באיומים באלימות וכד', האשה פטורה. (וכן בשדה אם זה היה ברצון היא אשמה).
ב. כל מה שמדובר על עונש מיתה זה רק באשה נשואה או מאורסת (כלומר אחרי קידושין). אצל רווקה אין עונש מוות אלא מלקות, כמו שאר איסורי לא תעשה.
בברכה
אפי קיציס