קלציום לקטט חלבי או פרווה?

חדשות כיפה רבני כושרות 18/06/14 06:27 כ בסיון התשעד

שאלה

שלום

תבורכו על היוזמה

אנו לוקחים טבליות להמסה במים, בהוראת רופא, לאדם שיש לו מחסור בסידן.

על התווית כתוב

CALCIUM LACTATE GLUCONATE

האם המוצר הזה חלבי והאם צריך לחכות שש שעות?

תשובה

כל דבר שיש בו את השם LACTATE הוא חלבי. וכמעט תמיד הוא גם עשוי מחלב גוי.

מקור שמה של החומצה במילה הלטינית Lac, "חלב". החומצה התגלתה לראשונה בחלב. למרות הדמיון בשם ללקטוז, אין מדובר בנגזרת של סוכר זה (בלקטוז 12 אטומי פחמן ובחומצה לקטית - שלושה בלבד). למרות זאת קיים ביניהם קשר: חיידקים המצויים בחלב הופכים את סוכר החלב, לקטוז, לחומצה לקטית בתהליך תסיסה (ראו להלן), ולכן שמה הטריוויאלי של החומצה הלקטית הוא חומצת חלב.