כיצד לשטוף פטרוזיליה לאחר ההשרייה במי סבון

חדשות כיפה רבני כושרות 17/06/14 13:32 יט בסיון התשעד

שאלה

שלום!

רציתי לשאול כיצד יש לנקות פטרוזיליה לאחר ההשרייה במי סבון (בהנחה שהיא נקנתה מחברת חסלט, שזו חברה שמומלצת על ידכם). האם עלי ממש לנקות עלה עלה של הפטרוזיליה או שמספיק לשטוף את הגבעול עם העלים באופן כללי יותר. ואני שואלת זאת כיוון שלפטרוזיליה יש המון עלים ואני לא יודעת האם עלי להשקיע בכל עלה או שבסדר לשטוף כללית.

כיצד יש לנהוג עם עוד סוגים של ירקות עליים שנקנו מחסלט, למשל סלרי? גם עלה עלה?

תודה!

תשובה

שלום וברכה,
לאחר השרייה במי סבון צריך לשטוף היטב תחת זרם מים.
בעלים הקטנים כגון פטרוזיליה, כוסברה, ושמיר ניתן לשטוף כמה עלים יחד ואין צורך לשטוף כל עלי בנפרד.
בעלים הרחבים צריך לשטוף כל עלה בנפרד תחת זרם מים.
בכרוב אין צורך לפרק את כל הראש. יש להוריד את 2-3 עלים חיצוניים ולעשות כנ"ל. אחר כך יש לשטוף את כל הראש תחת הברז ואחר כך אין צורך לעשות פעולה נוספת אלא לחתוך ולאכול.
בברכה,