אזכרה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/06/14 13:57 יז בסיון התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבי נפטר בי"ט בתמוז תשע"ג (27.06.13), ערכנו אזכרה במלוא 11 חודשים בתאריך י"ח באייר ואנו איננו בטוחים מתי לערוך את האזכרה במלוא שנה לפטירתו. מכיוון שזוהי שנה מעוברת התאריך בו הוא נפטר יוצא כשבפועל עוברים 13 חודשים. האם יש לערוך אזכרה בתאריך בו הוא נפטר או במלוא 12 חודשים למרות שזה לא יהיה בתאריך הנכון.

יש לציין כי אנחנו בני העדה המרוקאית (במידה וזה משנה).

תודה רבה.

תשובה

בספר נתיבות המערב מבואר (עמוד שכ"ז אות קל"ד) שגם בשנה מעוברת נהגו לעשות האזכרה בתשלום י"ב חודש, ויש שהוסיפו גם בי"ג חודש.
כלומר אם לא עשיתם בי"ח סיוון אז תעשו בי"ט תמוז.