בתי עבודה זרה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 04/06/14 23:16 ו בסיון התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

מהם הכללים הבסיסיים לגבי בתי עבודה זרה שאין איסור להיכנס אליהם?

האם מותרת כניסה לבית ע"ז שבטלה מן העולם, והאם יש חילוקים, למשל בין אתרים שמתוחזקים כחורבות וכאלה שנותרו בשלמותם?

האם כנסיות ומסגדים שנהפכו על ידי השלטונות למוזיאונים או שימושים אזרחיים אחרים, כמו ההאגיה סופיה באיסטנבול (ששימש ככנסיה, הפך למסגד, והוא כיום מוזיאון) מותרים לביקור, והאם יש חילוקים בנושא זה, למשל בין מקומות שהותירו בהם - כמוצגים תיירותיים (וייתכן שעבור חלק מהתיירים הנוכרים זוהי תיירות דתית למרות שאין שם תפילות) - ציורי איקונות או פסלים לבין מקומות שהוסרו?

תשובה

מקום עבודה זרה שכבר לא מתפקד ככזה או עבר הסבה מותר להיכנס אליו.
אם יש שם עדיין פסלים או ציורים איקונות אין להיכנס.