דיני כשרות שלאחר הפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/06/14 14:35 ה בסיון התשעד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

לפני הפסח הכשרתי את המקרר והקפדתי עליו טוב טוב . השארתי רק מדף אחד לנקות ממש כמה ימים לפני פסח כי לא רציתי שהדברים יתקלקלו (היו מספר דברי חלב שזקוקים לקור) . והיה גם רוטב מייפל שגם הוא אמור להיות במקרר. השארתי אותו במדף בצד המקרר ותכננתי לנקות גם אותו ממש לפני . כמה ימים לפני התפנה המדף ניקיתי אותו ושכחתי מהרוטב מייפל שבצד המקרר . היינו מוזמנים בחג ולא היינו בעיר אז הגענו רק כמה ימים אחרי תחילת החג , בחול המועד לבית. פתחתי את המקרר וראיתי תסירופ מייפל. החזקתי אותו בעזרת נייר והכנסתי לארון של הפסח בלי להסתכל מה יש בפנים. עכשיו מה דין רוטב המייפל ? ואם חלילה דבר כזה קורה איך נוהגים כהלכה ?

בעלי עשה מכירת חמץ כמובן לפני הפסח.

תודה , ט.

תשובה

שלום לכם,

כעת אתם יכולים לאכול אותו.

לעתיד - בבדיקת חמץ צריך להקפיש לבדוק בזמן הבדיקה את כל מדפי המקרר, ואם משאירים שם משהו אז לסמן את אותו מדף באופן בולט ולסלק אותו בסוף זמן אכילת חמץ.

זו תפקידה של בדיקת חמץ כהלכה !

חג שמח דוד לוי