טבילה במקווה לפני חתונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/06/14 13:10 ה בסיון התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לברר לגבי טבילה במקווה לפני חתונה.

לאחר הווסת, צריך לספור 7 ימים נקיים, האם עליי לטבול בדיוק ביום השביעי בערב?

או שמותר לחכות עוד כמה ימים כדי שהטבילה תהיה בסמוך לחתונה?

תשובה

שלום ומזל טוב!

מותר וכדאי להסמיך את הטבילה לחתונה. העיקר הוא ששבעה ימים לפני מועד הטבילה הרצוי עושים הפסק טהרה כדין וסופרים שבעה ימים נקיים ואח"כ טובלים.

כדאי לא לתכנן שהטבילה תהיה ממש לילה לפני החתונה אלא שתים או שלוש לילות לפני החתונה. זאת ליתר בטחון, כדי שאם תהיה בעיה עם ההפסק וכדומה ישארו ימים נוספים להשלים לשבעה נקיים לפני החתונה.

שיהיה במזל טוב!