השגחה פרטית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/06/14 17:57 ג בסיון התשעד

שאלה

שלום הרב,

יש לי שאלה שמעסיקה אותי מאוד היא קצת דומה לשאלת הפילוסופים בספר הכוזרי. יש יותר מ-7 בליון אנשים בעולם הזה ובערך 20 מליון מהם יהודים ונגיד שכל אחד מהם מבקש לפחות 10 דברים מהקב"ה ביום. איך הקב"ה יכול להקשיב ולהתייחס לכל אחת מהתפילות שלהם? בנוסף על כך-איך הקב"ה יכול להענות לכולם?! לפעמים הבקשות סוטרות אחת את השני. לדוגמא: אני וחברתי באמצע לשחק משחק ושנינו מתפללות באותו זמן שננצח-למי הקב"ה יקשיב?

תודה רבה,

איילת

תשובה

שלום לך

תזכי למצוות על השאלה ואשתדל לענות בתיקון זוית הראיה שלך בשני מובנים -

1. הקב"ה כל יכול.
הוא אינו גוף ואין לו גוף ולכן הוא יכול "לשמוע" 7 בליון אנשים באותו הזמן.
אחת הדוגמאות היא במתן תורה כאשר הקב"ה הראה לנו את הקולות (וכי מישהו רואה קולות) או כאשר בעשרת הדברות לגבי השבת הוא "אמר" ביחד 'שמור' ו'זכור' באותו דבר, דהיינו הם נאמרו בדיבור אחד ואנו שמענו שתים.

2. לגבי התפילה - ברור שהקב"ה אינו מבצע את בקשותינו.
אם זה היה כך הרי שחס וחלילה הוא היה פועל או פקיד שלנו.
אנו מבררים את רצוננו ומעבירים אליו את בקשותינו מבחינתו, זה אחד האמצעים להתקרב אליו. אחרי התפילה- בקשה הוא יעשה כטוב בעיניו.
לכן אנו מבקשים שימלא את משאלות ליבנו לטובה כי הוא יודע מה משאלתנו שהיא לטובה ומה רק נראה טוב בעיננו ולא באמת טוב לנו.

בברכת חג שמח
דוד לוי