איפה לשים את הגבול כשמדברים עם בנים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/06/14 00:35 ג בסיון התשעד

שאלה

איפה צריך לשים את הגבול כשמדברים עם בנים? אני באמת לא רוצה שהבנים בנוער יחטאו בגללי..

איזה מעשים גורמים לבנים לחשוב מחשבות אסורות? מתי צריך "לחתוך"?

תודה!

תשובה

שלום לך וממש ממש סליחה על העיכוב הרב בתשובה.

האכפתיות שלך כלפי הבנים היא מאד יפה ומרשימה, ומעבר לזה חשוב לזכור, שזה לא רק שאלה של 'להכשיל אותם' אלא גם אחריות שלך כלפי עצמך - לא להגיע למצבים לא בריאים ולא טובים ולא קדושים..

באופן כללי, כדאי להזהר בשלשה כיוונים.

א. מקום - להזהר מ'יחוד', כלומר מדיבור עם בן במקום שומם/ריק מאדם.

ב. זמן - ככל שהשעה יותר מאוחרת בלילה, כך השיחות יותר עלולות להגיע למחוזות פחות טובים. אפשר להחליט לא לדבר עם בנים אחרי 10 בלילה, מקסימום 11..

ג. אופי השיחה - יש נושאים ראויים וטובים ויש נושאים שנוגעים בליצנות, או בדברים זולים וגם מזה צריך להזהר.

חזקי ואמצי!

טוביה
tsbias1@Gmail.com