גזל?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/05/14 12:57 א בסיון התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!

1.שנה שעברה אני וחברה שלי התערבנו, והמפסידה הייתה צריכה לקנות/להביא כסף אחת לשנייה(אני לא זוכרת).. אני הפסדתי ושכחתי להחזיר לה.. היא הזכירה לי לפני יומיים בערך את המקרה בצחוק, ואמרה לי שהיא סלחה לי ואני לא צריכה להחזיר לה... האם זה בסדר?

2.אני עושה בימי שלישי קבוע בייביסיטר. לפעמים האמא מגיע חצי שעה לפני הזמן ומביאה לי שטר של מאה למרות שמגיע לי 90 והיא אומרת שככה זה יצטבר לסכום של 100.. שכחתי כבר לספור ואני יודעת שאני חייבת לה בין 40 ל50 ולכן אמרתי לה בפעם האחרונה שתביא לי רק חמישים... היא אמרה לי אם אני בטוחה וכשאמרתי לה שלא היא אמרה שאני אברר כי היא לא רוצה לעבור על גזל..מה לעשות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1.לא להתערב על כסף, אם היא ויתרה אין בעיה.

2.אם שניכם אינכם יודעים אפשר לעשות מחילחה הדדית על הסכום המסופק.

בברכה,

דני ארגמן