מקלחת אחרי מקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/14 16:43 כט באייר התשעד

שאלה

אני ברוך ה' נשואה חודשיים וכרגע גרים אצל אמא שלי.

למדתי בהדרכת כלות שצריך מאוד להסתיר את ליל הטבילה.

יש לציין שאני ממש אוהבת את המקווה שבו אני טובלת הן מבחינת יחס אישי והן מבחינת הנקיון.אני כמובן עושה כל מאמץ להסתיר מאמי את ליל הטבילה.רציתי לדעת.אם נגיד אחרי שאני חוזרת והיא אומרת לי כנסי להתקלח(בהנחה שהיא לא חושדת שטבלתי אותו יום) איך אני אמורה לנהוג?הרי ידוע לי שאסור להתקלח אחרי מקווה.שוב אני גם לא נגעלת.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

האיסור לרחיצה הוא מיד לאחר מקווה, אבל כשיש הפסק גדול אין לחוש, ובייחוד אם אישך כבר נגע בך אין כל חשש.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון