ברכת שהחיינו על אתרוג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/05/14 14:01 כט באייר התשעד

שאלה

האם מברכים שהחיינו על אתרוג מרוקח בסוכר?

הצד לומר שלא-כיון שהפרי לא ניכר בחידושו, ניתן לשמור אתרוג מרוקח בסוכר לתקופה ארוכה.

הצד לומר שכן-כיום אין הרבה אנשים שאוכלים אתרוג חי, וכמו שמצינו לגבי ברכות הנהנין-על פרות מבושלים מברכים שהכול, אך אם הדרך לאכלם מבושלים-מברכים העץ, אולי הוא הדין באשר לברכת שהחיינו שפרי שדרכו להאכל מבושל או מרוקח בסוכר-מברכים עליו שהחיינו.

תשובה

שלום וברכה

שאלת חכם חצי תשובה.
מברכים שהחיינו גם על פרי מבושל (רכה, ו).
יש הטוענים כי אם ברכו שהחיינו על הנטילה אין מברכים על המרקחת, אולם הסברא אינה מחייבת זאת.

כל טוב