איך אני יכולה לקדם את ביאת המשיח

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/05/14 20:51 כז באייר התשעד

שאלה

מה אני ספציפית יכולה לעשות ולעזור כדי לקדם את ביאת המשיח? אבל בבקשה דברים מעשיים שאני כילדה בת 15 יכולה לעשות.

תשובה

בס"ד

שלום רב!

ראשית אני חייב להתפעל ולומר יישר כח גדול על כך שבגיל 15, גיל כל כך תוסס, כאשר חלק גדול מן הנערים בעיקר עסוקים בעצמם (וגם הנערות...), את דווקא עסוקה בטובת הכלל, כה לחי!

יש המון דברים שאת יכולה לעשות בהרבה מישורים. אפשר לתמצת זאת בשתי מילים: לעשות טוב.

כל מצווה ומעשה טוב שאת עושה מקדם את העולם לתיקונו שאחד הביטויים שלו הוא "ביאת המשיח" כמו שכתבת.

אז מה אפשר לעשות:
1. לכבד את ההורים- אני יודע שזה נשמע מתבקש ואולי "קל" מדי, אך חז"ל כבר העידו שזו מצווה מאוד קשה, והנסיון מוכיח שבגיל שלך זה עוד יותר קשה. ככל שמצווה יותר קשה לנו, כך יש לנו ולכל עם ישראל גם יותר שכר- "לפום צערא- אגרא" (לפי הצער- השכר)

2. להתפלל- אם יש משהו שאנחנו בתור בנים של הקב"ה מאוד רוצים, הדבר הטבעי והמתבקש הוא לבקש אותו מאבא שבשמים. להסביר לו ו"לשכנע" אותו, מדוע אנחנו אכן חייבים ועד כמה. מתוך כך, אני בטוח שהקשר ביניכם, בינך לבין ריבונו של עולם ילך ויתהדק, וזה עצמו כבר מקדם את העולם לקראת תיקון.

3. שמירת שבת- כבר אמרו חז"ל "אלמלי משמרין ישראל שתי שבתות כהלכתן מיד נגאלים". אף על פי שלמי שגדל כך זה נראה קל, יש המון הלכות ודקדוקים שצריך ללמוד ולהיזהר.

כאמור, כל מצווה ובכלל, תנועה אל הקדושה ואל הטוב מקרב את הגאולה.

בהצלחה,

שמואל

shmuelart@gmail.com