פטירת הסבא לפני הנישואים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/05/14 15:20 כז באייר התשעד

שאלה

בשעה טובה התארסתי עם בת זוגתי.

לצערינו הרב, הסבא של ארוסתי (אבא של אביה) נפטר השבוע.

כבר סגרנו אולם, תקליטן וצלם - אבל עדין לא נרשמנו ברבנות.

החתונה מתוכננת לעוד חמישה חודשים.

האם עדין צריך לדחות את החתונה?

במידה ולא, האם האבא ואחיו יכולים להיות נוכחים באירוע?

תשובה

לשואל שלום רב.
בד"כ לא דוחים חתונה! אפילו אדם שאביו נפטר, לא דוחה את החתונה. את החתונה תקיימו כמתוכנן, בזמן שתכננתם. כח השמחה של החתונה חזק יותר ודוחה את הצער.

בחתונה עצמה, יוכל אביך להשתתף. הוא לא ישתתף בריקודים. עדיף שלא יאכל אתכם בסעודה, אלא בצד לבד. אבל הוא יוכל להיות אתכם. יש נוהגים שהאב גם יגיש קצת לשולחן, וכך ייחשב קצת כעובד.
הדודים יכולים להיות בחופה. בסעודה עצמה לא יאכלו אלא יגישו קצת לשולחן ויאכלו ביחידות. כמובן שלא ירקדו.

מובא בקבלה שבשעת חתונתו של אדם הקב"ה מביא את קרוביו שנפטרו לשמחת החתונה וזה גורם להם נחת רוח רבה.
יהי רצון ששמחת החתונה תהיה לכם לנחמה
בברכה
אפי קיציס