רחיצת ידיים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/05/14 10:59 כז באייר התשעד

שאלה

אם עשיתי ברצף כמה פעולות המחייבות ברחיצת ידיים, לדוגמה כניסה לבית המרחץ, אחרי כן להתפנות ואחרי כן להתפלל, או ללכת לשירותים ואז לאכול לחם, כמה פעמים צריך לרחוץ ידיים?

תשובה

לשואל שלום רב.
יש להבדיל בין כל אלה לבין נטילת ידיים לארוחה. כל שאר הפעולות כגון שירותים וכניסה לבית המרחץ ואח"כ תפילה, ששם הנטילה היא משום רוח רעה או נקיות, נוטלים פעם אחת שברכתה אשר יצר. אם רוצים אח"כ לאכול לחם, נוטלים שוב, מברכים על נטילת ידיים והמוציא.
בברכה
אפי קיציס