גניבה?

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/05/14 09:15 כז באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב אתמול אני ואחותו רבנו והיא כעסה עלי ואני עליה. לאחר מכן יצאתי מהבית וכשחזרתי גיליתי שכסף נעלם מארנקי אך חשבתי שהשתמשתי בו. למחרת במקרה הזכרתי לאחותי שגיליתי שהארנק שלי ריק ואז היא אמרה לי שהיא לקחה ממני עשר יורו (50 ₪) ואת כרטיס באשראי שלי. כמובן שכעסתי עליה מאוד והיא הציעה לי להביא לי 200₪ כפול ארבע ממה שלקחה (לא כולל כרטיס אשראי) האם מה שעשתה נקרא גניבה? האם אני צריכה לקבל את הכסף והיא מחויבת להביא לי אותו? תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום רב.
ברור שאסור לגנוב. גם אחות מאחותה זה נקרא גנבה, וזה אסור. עליה להחזיר את הכסף שלקחה ואת הכרטיס. אין צורך שהיא תשלם קנס ותתן יותר ממה שלקחה. אם היא רוצה לפייס אותך ולהביע חרטה, היא יכולה לתת מתנה יפה.
בברכה
אפי קיציס