מפחיד פה בארץ! איך אני יכולה להיות בטוחה שאני לא הבאה בתור?!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/05/14 23:34 כה באייר התשעד

שאלה

חשבתי על זה, אחרי ששמעתי על הפיגוע בבלגיה, למה שאנשים ירגישו בטוחים לבוא לארץ ישראל? איך אני אמורה להרגיש בטוחה פה בארץ ולסמוך על ה', שהוא שומר עלי? המון פיגועים, המון אנשים שנרצחו שאני בטוחה שהיו יותר טובים ממני, איך אני אמורה להיות בטוחה שה' שומר עלי ולא לפקפק בזה ובביטחון שלי בו?

תשובה

שלום לך צדיקה!

יישר כוח שהשאלה לקחה אותך למקום של בירור ולא למקום של ייאוש

אם הבנתי נכון את שואלת איך אפשר לבטוח בה´ שהמצב הביטחוני בארץ לא יפגע בך.

אכן, מצד אחד, ארץ ישראל היא לא הולנד. אנחנו מוקפים אויבים בתוך ארץ ישראל, ומחוץ לארץ ישראל, פיגועים, חטיפות, אבנים, יריות והצקות כמעט יום יומיות.
המציאות אליה רובנו נולדנו גורמת קצת לחשוש ש"אולי זה יקרה גם לי?"...
אבל מצד שני, כיוון שנולדנו למציאות הזו אנחנו לא מכירים מציאות אחרת- מציאות של גלות.
במציאות של גלות עם ישראל לא נמצא בארצו, לא שולט בארצו, עם ישראל הוא מפוזר, נרדף, מושמד.
רק לסבר שאת האוזן- מספר ההרוגים מאז החלה השיבה לציון שווה למספר ההרוגים שהרגה המפלצת הנאצית יום אחד בלבד בשואה.
וגם כיום, יותר בטוח בארץ מאשר בחוץ לארץ- הביטחון בחו"ל הוא זמני. גם ליהודים הגרמנים ערב השואה היה את כל מה שהם רצו. הביטחון בארץ הוא נצחי. כאן זה הבית שלנו.

אבל עדיין נהרגים יהודים?!

נכון. הרג הוא הרג. אך יש הבדל מהותי בין השניים.
ההרג בזמננו, בזמן הגאולה- הוא חבלי לידה.
ההרג בזמן הגלות- הוא חבלי גסיסה.
כמו שסכין המתקרבת לבשר יכולה להיות עיצומו של רצח שמקצר חייו של האדם או עיצומו של ניתוח מורכב המאריך את חייו של האדם.
אנחנו צריכים להסתכל על מה שעובר על עם ישראל בצורה כללית ולהודות לרבש"ע על הזכות שלנו להיוולד בעת הזאת בה יש לעם ישראל יכולת לקום על אויביו ולא בעתות אחרות בהן עם ישראל הלך כצאן לטבח.

והאם טרור הוא מסוכן?
לכאורה כן- הוא הורג, הוא פוצע.
אבל אם גם על נתון זה נסתכל באופן כללי נגלה שישנם פי שש הרוגים רק מתאונות דרכים ומספר הרבה יותר גבוה רק מעישון...
אז מה הטרור עושה?
הטרור הוא מפחיד.
הטרור גורם לנו לחשוש לעלות על אוטובוסים, לחשוש ללכת לקניון, לשוק ואפילו להיות בבית ולנסוע ברכב...
ברגע שאנחנו מפחדים מימשנו את איומו.
לכן המלחמה הכי גדולה בטרור צריכה להיות לנו- אנחנו לא צריכים לפחד, אנחנו צריכים להיזהר!
יש הבדל גדול בין מידת הפחד למידת הזהירות.
וכאן אנחנו מגיעים לשאלתך על ביטחון בה´.
כלל גדול בביטחון בה´- הביטחון בה´ מתחיל היכן שההשתדלות מיצתה את עצמה.
אדם חולה שזקוק לרופא ואינו הולך אליו הוא איננו בוטח בה´- אלא הביטחון בה´ הוא ללכת לשליחיו, הרופאים ולשמוע את עצתם, אחרי שהאדם מיצה והלך לכל הרופאים אז הוא יכול להשליך את ביטחונו לה´.
זה נכון שאנחנו לא יודעים מי "הבא בתור"- אך אנחנו נעשה ככל יכולתנו לא להיות כאלה, כמה שזה תלוי בנו.
כלל חשוב נוסף- ביטחון בה´ הוא לא לבטוח בה´ שמה שהוא יעשה יהיה טוב לי, אלא ביטחון שכל מה שהוא עושה ויעשה הוא טוב.
לכן, אחרי ההההככככלל- אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים, אך מה שברור לנו שכל מה שהוא עושה הוא טוב בעולם ולכן נצרך לחזק את אמונה זו כדי לא ליפול בעתות משבר.

לסיכום:

תכל´ס, כשמסתכלים באופן כללי עם ישראל לא נמצא בתקופה מסוכנת מבחינה ביטחונית. וגם אם נחשוב שכן תאונות ומחלות ועישון מסכנות אותנו יותר מכמה מחבלים.
הביטחון בה´ הוא אחרי השתדלות- לכן אנחנו ניזהר איפה שנוכל כדי לא להינזק מהטרור.
כמו כן ביטחון אמיתי בה´ הוא האמונה שכל מה שהוא עושה, טוב ורע, לנו ולאחרים הוא טוב לעולם.

מקווה שנתתי כיוון כללי
אשמח לעזור עוד אם צריך
המייל שלי: elronza@gmail.com
פלאפון: 0524521552
אלרון