ניירות ערך וריבית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/05/14 14:11 כג באייר התשעד

שאלה

לא יודע אם זה קשור לנושא או לרב אבל יש לי שאלה שמציקה לי מאוד:

לפני כמה שבועות אני ואבא שלי הלכנו לבנק לעשות איזה שהוא השקעה בניירות ערך במשהו שנקרא: מיטב תיק אג 0 אין לי מושג מה זה בדיוק זה כנראה איזה שהיא חברה בארץ השאלה היא האם יש בזה איסור ריבית?

איך אני יכול לדעת ומה לעשות אם כן?

תודה מראש, רותם.

תשובה

שלום!

אכן אסור על פי התורה להלוות בריבית, אך חכמים מסבירים שכאשר אדם עושה "עיסקא" - כלומר עסק, שבו הוא נותן כסף למומחה המשקיע את הכסף, ובתמורה המשקיע מקבל שכר מסויים - זה לא נקרא ריבית, אלא זה שכר על המאמץ והמומחיות שלו.

מאחר ופרטי ההלכות שקובעות עם עסק מסויים הוא בגדר ריבית או שלא מאוד מסובכות - יש לקבל אישור מרב הבקיא בהלכות אלו כי במקום נערכת עסקא המותרת על פי דיני ריבית.

ברוב הבנקים בישראל נערכת עסקאות אלו, והם מקבלים אישור מרב. יש לבדוק כאשר הולכים לבנק כי לבנק יש תעודת "היתר עיסקא" חתומה ע"י רב, ואז מותר להשקיע בבנק.

כל טוב!