שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/05/14 12:49 כב באייר התשעד

שאלה

שלום הרב שרלו,

שלחתי שאלות אלה בעבר ולא מצאתי תשובה. אני חושש שלא שלחתי אותן נכון בפעם הקודמת. אך אם השבת עליהן או שמצאת לנכון שלא להעלות סוגיה זו לאתר - אנא קבל את התנצלותי והתעלם משאלות אלה.

1) האם מותר לערבב בשבת מיונז עם חצילים שניצלו ורוסקו היטב לפני שבת? האם צריך שינוי?

2) מתי נכון להתפלל מעריב במוצאי שבת - 10 דקות לפני צאת השבת, 25 דקות לאחר השקיעה או לאחר צאת השבת?

3) אם אני מתפלל בבית כנסת שאינו נוהג כפי שאני רגיל (10 דקות לפני צאת השבת), האם עלי לחזור לקרוא שוב קריאת שמע? האם מותר לי להתפלל במניין זה?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לא קבלתי בעבר שאלות אלו.
א. אם הערבוב נעשה סמוך לסעודה – כן. איני חושב שמדובר בלש או טוחן של ממש, וההיתר של סמוך לסעודה הוא למעליותא.
ב. לא הבנתי את שאלת התפילה במוצאי שבת. בשל החשיבות של תוספת שבת גם ביציאתה בוודאי שעדיף להתפלל לאחר מה שאנו מגדירים "צאת השבת".
ג. אם יש בית כנסת מהדר יותר – עדיף. אם לא – אין חובה לקרוא שוב את קריאת שמע, שכן תפילה זו היא לאחר צאת הכוכבים, וידי קריאת שמע – יצאת.

כל טוב