ספק נזק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/14 11:53 כב באייר התשעד

שאלה

שלום הרב.

אתמול עליתי לאוטובוס, וכשניסיתי להכניס לתא המטען את האופניים שלי, דחפתי פנימה עגלת ילדים מקופלת שהיתה שם. כשבעל העגלה ירד מהאוטובוס והוציא את העגלה, הבחנתי שהיא קצת שבורה, ואני חושש אולי מתוך מהירות הזקתי לעגלה. רציתי לשאול האם עלי לחפש את בעליה וכיצד לנהוג.

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש להשתדל לברר את העניין. אם אין אפשרות לדעת מי בעל העגלה ולא ברור שהנזק ממך אינך חייב לשלם.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלויע עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון