פירות ללא כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 20/05/14 12:55 כ באייר התשעד

שאלה

שלום, קניתי תפוחים, בננות, אפרסקים ונקטרינות בסופר להב שנצרת עילית. מנהל הסופר אמר שלתעודת הכשרות שלו פג התוקף והוא הזמין חדשה.

מה דין הפירות?

תשובה

ראשית, אמנם כולם נחשבים פירות אבל האמת היא שעל בננה מברכים בורא פרי האדמה. וכל השאר הם פירות עץ. הבעיות האפשריות הם תרומות ומעשרות וערלה. לבננה אין חשש ערלה ולכן היא מותרת לאחר הפרישת תו"מ בלי ברכה. ותפוח עץ אין בעיה של ערלה ולכן גם הוא מותר לאחר הפרשת תו"מ.
אין לנו כרגע מידע על מצב הערלה באפרסקים ונקטרינות. יש שיטה של הרב עובדיה יוסף שמתירה כל פירות העץ בתנאי שאחוז הערלה שלהם לא עולה על 50%. ולפי דעתו גם הם מותרים באכילה.