התבוללות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/05/14 19:44 יז באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב:

כששואלים אותי שאלה על התבוללות(יהודי עם גויה וכו'.. או יהודיה עם גוי)אני יודעת מה התשובה של נגד זה .אבל רוב הפעמיים זה גורם לויכוח או שהתשובה ארוכה מדי.

האם יש לך תשובה קצרה לכל עניין ההתבוללות,ומה אני יחזיר למי שאומר שהוא נגד?!

תודה רבה

תשובה

לעם ישראל יש תפקיד ייחודי בעולם. כדי לקיים תפקיד זה יש להתגבש כעם . חלק מיצירת הייחודיות היא יצירת הווי מיוחד מעיין גאוות יחידה. יצרה של גאוות יחידה היא גם היבדלות ממי שהוא מבחוץ. (אפשר לחשוב מה ההבדל הגדול בין גולני לצנחנים, וראה מה הוחל בין שתי היחידות...)