ברכות וברכת המזון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/05/14 10:39 יב באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני באה מבית שומר שבת, כיום נשואה, ומנסה להתחזק יותר. חשוב לי מאוד שאם החלטתי לקחת משהו על עצמי - שאהיה עקבית ולכן אני משתדלת לעשות זאת במנות קטנות, עד שהצלחתי לפתח הרגל.

בחצי השנה האחרונה אני קוראת את ברכות השחר בבוקר וחצי מאיגרת הרמב"ם שמחזקת אותי. רציתי לדעת אם ישנה אפשרות להוסיף עוד איזשהי תפילה קצרצרה או ברכה נוספת בבוקר.

בנוסף:

1.מה בד"כ אומרים בלילה לפני השינה? אשמח אם תפנה אותי למקום הנכון.

2. יש לי נטיה לשכוח לומר את ברכת המזון, וזה קורה הרבה כשאני לחוצה בזמן במהלך היום. יש ברכה מקוצרת לנשים?

תודה מראש על ההתייחסות.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הדרך שאת הולכת בה. היא נכונה מאוד.
א. כדאי מאוד בבקר להוסיף קריאת שמע ואם את יכולה תפילת עמידה. אלו הדברים החשובים ביותר בתפילה.
ב. לפני השינה: בסידורים יש נוסח ארוך של קריאת שמע על המיטה. אם זה קשה לומר את הכל – אומרים חלק.
ג. אין ברכה מקוצרת לנשים, אולם גם כאן – כדאי ללכת בדרך שלך, במנות קטנות, ולסיים את הברכה בנתיים במילים "ומכל טוב לעולם אל יחסרנו". בהמשך הדרך תגיע לתחושה בה את יכולה לומר את הכל.

כל טוב ויישר כוח