עברתי דירה ומתחרטת על העבר..

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/05/14 22:43 יא באייר התשעד

שאלה

שלום. לפני כמה זמן עברתי דירה וממש שנאתי את המקום שגרתי בו. עכשיו אני ממש מתגעגעת לחברות שלי ולדברים שהכרתי ואני מרגישה רע. אני כל היום בוכה ורוצה לחזור. ההורים שלי לא יודעים מזה כי אני לא רוצה לספר להם כי יש להם מספיק בעיות גם ככה.

אני חרגישה שאין טעם לחיים שלי, ואני מבינה שה' עשה פה מקהו כדי שאני יעריך את מה שהיה לי, אבל הבנתי, ואני לא מבינה למה הוא ממשיך עם הניסיון הזה.

אמרתי להורים שלי שאני רוצה לעבור לפנימייה אבל הם קצת נגד זה.

איך אני משכנעת אותם?

ואיך אני מתחילה לחיות שוב? לשמוח, לחייך??? איך??

תשובה

יקרה ואהובה,
שאלתך נגעה בי מאד.
נשמע שהמצב שקרה ממש לא פשוט לך, ואני מבינה את המקום הזה לגמרי.
מעברים הם דבר לא קל, אפילו אם רוצים בהם מלכתחילה, וכמובן אם המעבר הוא לא מרצוננו.
לא קל להתחיל מקום חדש עם אנשים חדשים. פתאום אנחנו יכולים לגלות שדווקא המצב הקודם, אפילו שלא אהבנו אותו, היה נעים לנו יותר.
וזה לגמרי לא קל.
יש כאן אולי חוסר אונים מול המציאות בעולם, אולי כעס, אולי תסכול שלא הערכנו את מה שהיה לנו, ואולי עוד הרבה רגשות לא פשוטים בכלל.
כתבת שאת מרגישה שהקב"ה מנסה לגרום לך להעריך את מה שהיה לך.
אני מניחה שההרגשה הזאת היא קשה וכואבת.
את מתארת כאן את הקב"ה כמו מחנך קשוח שרוצה להעמיד את הילד על טעותו וגורם לו הרבה עוגמת נפש בניסיון להבהיר לו את זה.
אבל ב"ה הקב"ה הוא אבא רחמן ואוהב, ואין בו שום רצון להרע לנו אלא להיטיב, להיטיב, ולהיטיב.
נכון, לא תמיד הדרך שבה אנחנו מתגלגלים היא נעימה ויש מקרים קשים בחיים אבל אני חושבת שלא כדאי ללכת עם התמונה בראש של המחנך הרע שרוצה להוכיח לנו ולהעמיד אותנו על טעותנו.
אם תתעמקי במה שכתבת, את כותבת שהקב"ה רצה להוכיח לך שהיית צריכה להעריך את מה שיש לך.
אדרבה, את מרגישה שלא היה לך שם טוב וצריך ללמוד מזה על הערכה למה שיש לנו? יש לך כאן הזדמנות.
לא היה לך טוב במקום הקודם והנה הקב"ה העביר אתכם משם.
בואי תנסי לראות מה יש לך לשמוח במקום החדש שבו את נמצאת, קחי את הכוח הזה שאת מדברת עליו- להעריך מה שהיה לך ותנסי לראות מה טוב לך עכשיו.
בעבודת ה´ אנחנו צריכים להסתכל קדימה ולא להתבוסס בבוץ של מה היה ומה היינו אמורים לעשות.
הקב"ה יודע בדיוק מה היו הכוחות שלך אז והוא יודע שלא היית מרוצה מהמקום הקודם.
עכשיו בואי תעזבי את ההתרפקות על ´הייתי צריכה להעריך´. בואי תעריכי עכשיו- אתמ ה שיש לך כרגע.
זה לא קל בכלל, אבל אולי תנסי למצוא נקודות טובות במקום שבו את נמצאת, החל מדברים כמו גודל הבית או אזור מגורים, אולי אחד ההורים מצא שם עבודה טובה וזה נותן סיפוק, אני בטוחה שלא סתם ההורים שלך בחרו לגור דווקא שם, כנראה יש יתרונות לבית החדש שלכם.
אפילו אפשר למצוא דברים כמו חדר גדול יותר או נוף יפה. תמסי למצוא דברים חיוביים וזה יעזור לך להתחבר יותר לבית החדש.
מעבר לזה אפשר גם לנסות להשקיע בחדר שלך- זה דבר שגורם להתחבר למקום ולאהוב אותו.
וכמובן, לנסות למצוא חברות, או להתגבש יותר עם בני המשפחה שלך.
ייתכן שגם מעבר לפנימייה הוא אפשרי אך חשוב לזכור שההתחלות הן תמיד קשות ולא בטוח שהתחלה נוספת תועיל כאן.

יקרה,
אל תשכחי שה´ מאד מאד אוהב אותך, ונראה לי שעם המבט הזה על המציאות הלא פשוטה שנוצרה- יהיה לך קל יותר להתמודד.
מוזמנת שוב לשתף ולהוסיף..
אשמח מאד לשמוע ממך!
בהצלחה רבה ושיהיה תמיד בשמחה!
אביטל.
Avitalevi2@gmail.com