לחץ של ההורים בנישואים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/05/14 14:55 ה באייר התשעד

שאלה

שלום רב

מאז שהתחתנו ואפילו קצת לפני אמא של אשתי מדברת עם אשתי שעות על גבי שעות.במהלך השיחות יש בעיקר נזיפות וצעקות על זה שהיא התחתנה איתי או כל החלטה זוגית אחרת שאנחנו מקבלים.במהלך השיחות כבר עלתה הדרישה מאשתי שתקח אמצעי מניעה וכל מיני שיטות

על מנת להפריד בינינו.לפני כשלושה חודשים אשתי התאשפזה כתוצאה משיתוק בכל הגוף ולאחר בדיקות מקיפות נתגלה שזה כתוצאה מלחץ נפשי.מאז אנחנו בטיפול פסיכולוגי (אני נמצא איתה בחדר לבקשתה)

הפסיכולוג טוען שמקור הלחצים הוא השליטה של אמא שלה ושיש צורך

"להכריז עצמאות".חלק מהעניין הוא ניתוק שיחה כל פעם שהאמא מתחילה להשתמש באלימות מילולית.

אשתי מרגישה (אנחנו כותבים מכתב זה יחד) שהפיתרון הזה מוגזם בכך שהוא נגד כיבוד הורים ומרגישה שזה חמור אף יותר כי אפילו כשהשיחה מתנתקת בטעות אמא שלה מתעצבנת עליה.

השאלה האם מותר לה לעשות כן על פי ההלכה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אפשר לומר :"אמא אני לא יכולה עכשיו ככה, נדבר אחר כך"

ואם האם מתעצבנת אין בזה איסור כי זו הבחירה שלה.

בברכה,

דני ארגמן