לימוד תורה ממי שאינו מתייחס ליום הזיכרון ויום העצמאות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/05/14 12:02 ה באייר התשעד

שאלה

בס"ד,

שלום רב,

אני לומד מספר שנים גמרא מדי יום בשיעור קבוע, אני מאוד נהנה מדרך הלימוד של הרב שגם מלמד הלככה ומוסר והבקיאות שלו מרשימה אותי בכל פעם מחדש. אבל כשמגיע יום הזיכרון הרב אינו אומר על כך לא מילה ולא חצי מילה ואני חש רכזבה מאוד עמוקה מכך

כמו כן אין עומדים בשיעור זה בצפירה וכשמגיע יום העצמאות גם היחס אליו מבזה ומלגלג.

אם אין שיעורי גמרא ברמה כזו בסביבה שלי כיצד עלי לנהוג? האם עדיף ללמוד לבד? או להמשיך להגיע לשיעורים ולומר לעצמי שאת קליפתו אני זורק ואת תוכו אני אוכל?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אני יכול להציע לך רק את הדרך בה אני הייתי נוהג.
בדיוק כפי שהצעת בסוף.
מה שאתה יכול לקבל מהרב הזה - תקבל.
מה שאינך יכול לקבל - אל תקבל.
חבל להחמיץ את מה שניתן לקבל בשל העובדה שהוא לא נוהג כשורה בתחומים מסוימים.
ואם מוצאים מקום תלמוד אחר, שמעניק את אותה חווייה של תלמוד תורה, בד בבד עם דעות מכוונות יותר - אז הולכים לשם.

כל טוב