יחסים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/05/14 18:55 ד באייר התשעד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב,

אני עומדת בפני דילמה קשה ביותר. יש לי זוג חברות קרובות מאוד שלמרבה הצער אינן שומרות תורה ומצוות ואף מקיימות חיים זוגיים שלא כדרך התורה והעולם ר"ל.

לאחרונה הן החליטו "למסד" את הקשר ביניהן והזמינו אותי. למרבה ההקלה האירוע נופל במועד בלתי אפשרי מבחינתי ולכן הן הבינו שלא אוכל להגיע. עם זאת, עליי לתת להן מתנה (צ'ק) ואיני יודעת מה לכתוב ב"ברכה", כיוון שאינני רוצה שישתמע בשום אופן שאני מקבלת את אורח חייהן או שזה בסדר באיזושהי צורה.

שאלתי היא- מה בכ"ז אוכל לכתוב? אציין שאין אפשרות שלא לכתוב דבר ופשוט לתת צ'ק.

בתודה רבה מראש,

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אני חושב שעצם נתינת השיק היא בעיה,

אי אפשר לתת מתנה שיש בה חיזוק - גם אם לא מסכימים - למעשה כזה,

בברכה,

דני ארגמן