זיווג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/05/14 11:07 ד באייר התשעד

שאלה

שלום הרב,

שמי.., אני בת 23, ואני מרגישה שעברתי דרך משמעותית לי מאוד בדרך לבניית הבית שלי בע"ה.

גם מבחינת הבירורים שעברתי עם עצמי, השאלות המשמעותיות לי מאוד שעמלתי רבות, בעיקר נפשית, כדי ליישב אותן בתוכי בכנות ואמת.

וגם מצד האנשים שפגשתי בדרך, שעם אחד מהם הקשר היה ממש רגע לפני החלטה סופית להתחתן, קשר נפשי עמוק שלקח לי זמן לא מועט להיפרד ממנו.

אני מברכת על כל צעד וצעד שה' הוליך אותי, גם אם זה היה כרוך בכאב נפשי ודמעות רבות- גדלתי כמו שלא חשבתי שאני מסוגלת לגדול.

אני מודה לה' הטוב על הגודל ששם בי, ועל הכוחות והאמונה הגדולה שנחשפה בתוכי בעקבות החיפוש שלי, מה שלא ידעתי על עצמי.

מרגישה שהגעתי לזמן שאני מוכנה ובשלה להקים בית משלי, אספתי תובנות רבות בדרך, ואני מרגישה שנבנתה בי הקומה הנכונה כדי לעסוק במשימה משמעותית כמו זוגיות והקמת משפחה.

מרגישה שעשיתי בפועל את המעשים המתאימים כדי לפתוח פתחים להכיר בחור מתאים, וברור לי שתפילות הן מעל לכל, אני משתדלת להקפיד בהן מאוד.

עלתה בי מחשבה לקחת על עצמי דבר מסוים, ולבקש מה' שאם עד סוף השנה הזו בע"ה אזכה להתחתן עם האיש שלי, אעשה כך וכך.

2 שאלות-

האם מותר לי "להתנות" כזה תנאי?

אם כן, מה הרב מציע לי לקחת על עצמי? חשבתי שאולי יש דברים מסוימים שידועים בנושא הזה...

אשמח לתשובה

תודה רבה

...

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מותר לעשות זאת, כמו שעשה יעקב אבינו ואמר: אם יהיה אל' עמדי ושמרני בדרך הזה אשר אני הולך, ונתן לי לחם לאכול ובגד ללבוש...וכל אשר תתן לי עשר אעשרנו לך.

רק לא לומר לקבל זאת בתור נדר,

קבלי על עצמך בלי נדר, שתשתדלי לעזור לחברות שעדין לא נישאו. או לתרום לגופים שעוסקים בשידוכים.

בברכה,

דני ארגמן