חיפוש תשובות על ידי פתיחה אקראית של התנ"ך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/05/14 11:49 ד באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם יש יסוד לרעיון לחפש תשובה לשאלה בחיים, על ידי פתיחה אקראית של ספר התנ"ך? האם התשובה מחייבת או מלמדת משהו על דעת תורה בשאלה?

תודה רבה וחג עצמאות שמח

תשובה

שלום וברכה

זו הכרעה שלך.
לי זה נראה מוזר מאוד. נראה לי מוזר מאוד כי אדם מניח כי אם הוא פותח דף מסוים זו ראיה לכך שהקב"ה התערב בפתיחת הדף הזו, ושלח לו מסר משמיים; נראה לי מוזר מאוד כי האדם סובר שהוא יודע לקרוא את המסר הזה (שהרי בחלק גדול מאוד מהפעמים אפשר לפרש בדיוק אחרת ממה שאותו אדם רואה בדף זה דווקא); נראה לי מוזר מאוד שאדם המאמין בתורה שציוותה לא לעונן ולא לנחש ולא לכשף פונה לדרכים כאלה (איני אומר שהדבר אסור על פי התורה, אלא שזה מוזר מאוד).
ובעיקר, אינני מבין כיצד מתיר אדם לעצמו לפתור את השאלות הגדולות של חייו, שהן המקום שבו הבחירה החופשית שבו וצלם אלוקים שבו צריכים לבוא לידי ביטוי, על ידי פעולות מעין אלה.
ואולי טוב יותר להתפלל כי הקב"ה ישלח לנו עצה טובה, ולהחליט בדרך בה הקב"ה נתן בנו ?

כל טוב