חדר אוכל ללא משגיח כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/05/14 07:54 ד באייר התשעד

שאלה

שלום וברכה,

בחדר אוכל שבעבודה שלי אין משגיח כשרות,

ומבשלים שם את האוכל.

זה מטבח בשרי בלבד.

האוכל והסלטים עצמם מגיעים מחברת מזון מסוימת.

בחברה זו האוכל כשר.

האם אני יכול לאכול ממה שהם מבשלים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כשאין בכלל מטבח במקום העבודה, אלא רק פינת חלוקה של אכל. צריך לבדוק היטב מספר גורמים: מה קורה בפינות החלוקה האם נקי משאריות מזון או מזון ממקורות אחרים וכד´.
מה מקורם של כלי האכילה והסכו"ם, כלי החלוקה - הכפות ומיכלי המזון למיניהם וכד´.

עדיין צריך להביא בחשבון קשיים שונים:
יש מקומות שאנשים עושים שימוש פרטי בכלי חדר האוכל הציבורי - אפשר שמישהו מכין לעצמו קפה עם חלב בכוסות הללו וכד´
אולי יש מי שלוקח כלים לחדר העבודה לשימוש עצמי ואח"כ מחזיר אותם?

לסיכום - עקרונית יש מקום לאכול בנסיבות הללו ללא הכשר רשמי. אבל יש הרבה חששות לכך.

מכל מקום אם יש מטבח שמכינים בו חלק מהאוכל ללא השגחה, ודאי אי אפשר לאכול.