ויכוח על שם הילד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/05/14 00:22 ד באייר התשעד

שאלה

שלום שמי *- ילדתי בן... לפני שבעה חודשים וקראנו לו א. ב.

אבי ואימי התנגדו מאוד לשם לאחר ששמעו אותו היתה בנינו מריבה מאוד גדולה עד כדי שלא דיברנו מספר חודשים. ברוך השם השלמנו אבל אבי לא מסכים לקרוא לבנינו בשמו הנוכחי אלא רק ב. א. דבר שמאוד מכעיס את בעלי וגורם למתיחות רבה בנינו. בעלי מאוד מתעקש שיקראו לבנינו איך שקראנו לו א. לאחרונה עלו בי הירהורי כפירה על בחירת השם ועל מה שהדבר עלול לעשות לבנינו, אנחנו דתיים והוא ילמד במסגרות חינוך דתיות והוא עלול ללמוד על השם המקורי וזה עלול לפגוע בו בדרכים כאלה ואחרות. אני מרגישה שעשיתי טעות בבחירת השם אך בעלי מאוד מתעקש ולא מוכן לשנות את שמו אני לא שלמה עם השם מצד אחד ומצד שני הדבר גורם למתיחות רבה ביני לבין בעלי ואינני יודעת מה לעשות? האם שלום בית קודם, האם עלי לוותר ולהשאיר את השם? בעלי מאוד עקשן.... אני במצוקה רבה מצפה לתשובה שתעזור.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם כבר קראתם בשם לא כדאי לשנות לפני שתהיה ביניכם הסכמה אפשר לומר שבמצב הזה שלום בית קודם.

עם זאת התמונה שאת מציירת מעידה על מתח (סמוי...?) שכבר פוגע במשפחה שלכם.
העקשנות של אביך והעקשנות של בעלך יוצרות מתח רב שמעיק עליך ועל כולם. עקשנות כזאת לא באה רק ממקומות עניינים היא מכסה על קשיים עמוקים יותר אצל שניהם.
אם לא יטפלו בדבר הוא עלול להמשך שנים ולהעיב על כל הקשרים שלך עם הורייך ועם בעלך.

לכן אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוגית או עובדת סוציאלית. תחילה תלכי לבד ויחד אתה תגבשי דרכי התמודדות נכונות למצב הזה.