בר מצווה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/05/14 23:55 ג באייר התשעד

שאלה

שלום וברכה , בשעטו"מ יחגוג בננו בר מצווה ורצינו לשאול - הוא עולה לתורה בדיוק ביום הולדתו י"ט תמוז החל ביום חמישי ויניח פעם ראשונה תפילין , לאחר תפילת השחרית אנחנו מעונינים לנסוע עם המשפחה לכותל ולהודות ולהתפלל , האם בננו יוכל להתפלל כשהוא שוב עם תפילין? או שאסור להניח שוב? אולי במנחה? ואילו תפילות כדאי עוד להתפלל ביום מאושר זה? תודה רבה ונשמח לכל עצה והכוונה!

תשובה

שלום לכם ומזל טוב לבר המצווה

מותר להניח תפילין גם בתפילת מנחה.

בד"כ רוב קהילות ישראל מתחילים להניח תפילין לפני יום בר המצווה כדי שיתרגל להניחם יום יום בתפילה עוד לפני שהוא חייב בכך

בברכה דוד לוי