כשרות - בשרי/בחזקת בשרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/05/14 18:28 א באייר התשעד

שאלה

א. האם תבשיל פרוה שיש בתוכו בצל שנחתך בסכין בשרי, ו/או התבשל בכלי בשרי הוא בשרי ממש על כל המשתמע ממנו (התנור הופך בשרי וכו) או רק בחזקת בשרי?

ב. האם תבשיל פרוה שהתבשל בתנור בשרי (כלומר אחרי בישול בשרי בתנור) הוא בשרי ממש או בחזקת בשרי?

ג. רק לוודא - בשרי ממש, יש לחכות כמנהגינו עד אכילת חלב, ואילו בחזקת בשרי אסור לאכול ביחד עם תבשיל חלבי אך מותר אחד אחרי השני, ואין בישולו משפיע על שאר הכילים או התנור.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. הבצל הוא בשרי.
2. לדעות המחמירות אם זה בן יומו אין לאכלו עם חלב. יש מקילים בתנור.
3. חזקת בשרי איננו מוכר בהלכה. נא לפרט את המקרה.

מועדים לשמחה לגאולה שלמה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון