בתולין האישה קרום הבתולין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/05/14 15:55 א באייר התשעד

שאלה

שלום,

אני בקרוב מתחתנת בע"ה, וקראתי שהביאה הראשונה והביאות אחריה הן די כואבות לאישה כי אז נקרע קרום הבתולין.

שאלתי היא, האם אפשר לקרוע את הקרום ע"י רופאת נשים לפני הביאה הראשונה, לפני ליל הכלולות?

והאם יש חשיבות לקרום הזה מבחינת הקשר שבין איש לאישתו?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

מזל טוב ליום נשואיכם יבנה ביתכם בשמחה.

אפשר לעשות זאת מבחינה הלכתית רק לאחר תיאום עם החתן שלך אחרת זה מקח טעות.
אמנם לדעתי ראוי שהבניין יבנה בדדך טבעית ולמרות שיש לפעמים כאבים אבל אין לחוש בכך שזה דרך העולם וכל בנות ישראל הכשרות חיות כך ובשמחה גדולה.
בגמרא משמע שיש לכך גם השפעה פסיכולוגית שאשה נקנית למי שעשה אותה כלי.

חיו את חייכם בשמחה בבניין עדי עד

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי