חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/05/14 15:43 א באייר התשעד

שאלה

שלום רב,

ברשותי שתי שקיות בד המשמשות לנשיאת מצרכים מהמכולת. אלו מתמלאות לעיתים בפירורי לחם. במהלך הפסח השארתי את שתי השקיות בדירתי השנייה מבלי ל'נקות' אותן לקראת הפסח.כמובן שעשיתי מכירת חמץ. מכל מקום, לאחר הפסח חזרתי להשתמש באותן שקיות כשהפירורים עוד מצויים בתוכן כך שלכאורה נוצר סוג של 'מגע' בין פירורים שעבר עליהם הפסח ובין המצרכים הרגילים שאני קונה ביום יום. שאלתי היא האם יש בעיה בדבר, ואם כן, מה עליי לעשות כשיש ברשותי 'פרוסות לחם' או כל מצרך אחר שבאו במגע עם אותם פירורים?

*העניין מעט בספק(האם הפירורים הנוכחיים שייכים למוצרים האחרונים שקניתי או שמקורם בלחמים שקניתי בזמן הפסח, אבל בכל מקרה ברצוני להיות בטוח אם יש בעיה בדבד)

סליחה אם הדברים נשמעים קטנוניים, אולם חשוב לי לדייק מצד ההלכה.

בברכה,

:

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

נראה שאין להחמיר כאן כיוון שזה ספק האם יש כאן חמץ ולא קנסו אלא בודאי. כמו כן אפשר לנער את הפירורים ואין כל בעיה.

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ