צנצנות זכוכית וטבילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/05/14 06:11 א באייר התשעד

שאלה

שלום רב, האם כשאנו קונים צנצנות זכוכית עם דברי מאכל כמו ממרחים שונים, סלטים וכו׳ ( כשר כמובן) האם הצנצנות עברו טבילת כלים או שעלי לטבול לעצמי? שואלת מפני שלעיתים אני מעונינית להשתמש בצנצנת לשימוש נוסף בבית והשאלה עלתה לי לראש..תודה רבה!

תשובה

ב"ה
שלום
הפוסקים דנו רבות בשאלתך, ומסקנתם היא שכשקונים דברי מאכל שנמצאים בתוך כלי זכוכית אין צורך להטביל את הכלים בקנייה הראשונית משום שעל פי רוב מדובר בכלי שמטרתו היא אחסון בלבד, אך אם מעוניינים להשתמש בכלים לשימוש נוסף יש להטבילם משום שבמקרה זה הדבר נחשב כבר לכלי סעודה, שיש חובה להטבילו ככל כלי אחר.
בברכת התורה והארץ
דוד
davideign@gmail.com