חתן שאביו מוסלמי ואמו יהודיה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/04/14 16:58 ל בניסן התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני אמא ל-3 ילדים.

אני מגדלת את משפחתי בצורה מסורתית

בתי האמצעית בת ה-20 הכירה בחור בצבא שאמו יהודייה שלמה ואביו מוסלמי טורקי,

רציתי לדעת אם הקשר בניהם הוא בסדר מבחינה הלכתית?

אני ידעת שמבחינה הלכתית אם האמא יהודייה זה מותר, אך עדיין אני לא מוכנה לכך.

אינני מכירה את הבחור, אך אני פוסלת את הקשר בניהם על פי שאביו מוסלמי,

בתי ספרה לי שהבחור איננו מכיר את הדת המוסלמית הוא רואה את עצמו כיהודי, הוא צם בכיפור, חוגג את החגים הניח תפלין בידיעת אביו ואביו מכיר אותו כיהודי ויודע שיקים בית יהודי.

אך אני רואה את הכל כזיוף כי חושבת שהוא עדיין חצי מוסלמי אף על פי שאביו הביא אותו לעולם והוא עדיין חצי חצי, לכן אני פוסלת את הקשר הזה ואינני מוכנה לשמוע מבתי עליו, איינני מוכנה להכיר אותו, ובתי עדיין מתעקשת במשך כמעט שנה על הבחור.

רציתי הסבר לדבר למה זה כך על פי ההלכה אם האב מוסלמי?

רציתי לדעת מה דעתך בנושא ההלכתי?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אני מבין מאוד את הכאב שלך.
זה לא פשוט.
מטבע הדברים גם המציאות לא ברורה לי דיה, שהלוא איני מכיר לא אותך, לא את בתך ולא את הבחור.
אולם,
שאלתי היא: האם אני רשאי להציע לך דרך אחרת של הסתכלות ?
ומדוע ?
ראשית, הבחור הוא אכן יהודי לכל דבר. הקשר ביניהם מותר מבחינה הלכתית.
לא זו בלבד, אלא שמדובר כנראה בבחור טוב, ושגם יש לו זהות יהודית חזקה.
כיוון שכך, את צריכה להיזהר שלא למצוא את עצמך נכנסת לעימות עם הבת השלך. את עלולה חס ושלום לקרוע את המשפחה, להביא את הבת שלך לבחור בינו ובינך, ולגרום להרבה כאב בעולם שלך.
אם חס ושלום אלו היו נישואין אסורים – היה מקום לעשות את זה.
אולם כיוון שזה לא כך – אולי להפך. אולי דווקא תקרבי אותו ואותה; תיפגשי; תחזקי; תראי עד כמה הוא בחור טוב ותומך; עד כמה זהותו היהודית חזקה; עד כמה הוא יהיה בעל טוב לביתך, וחתן טוב שלך.

האם אפשר ללכת בדרך זו ?

כל טוב