חמץ שלא נמכר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/04/14 08:53 ל בניסן התשעד

שאלה

שלום,

לפני פסח רציתי למכור חמץ דרך אחד האתרים שהציע מכירה , כשנכנסתי ערב בדיקת חמץ המכירה כבר הסתיימה ולא היה לי היכן למכור , אז אחסנתי את החמץ (בממ"ד מקרר שנמצא בחוץ) והתכוונתי שהעיר והמדינה עשו מכירה לכל האזרחים ,

כעת כשבאתי להוציא אני לא בטוחה שזה תופס ואולי החמץ שהשארתי ללא מכירה אישית בעצם אסור ,

אציין שבמקרה שהחמץ אסור יהיה לי פגיעה כספית גדולה , אך כמובן שזה לא משנה ואני צריכה לדעת אם החמץ מותר או אסור באכילה ?? ואם הכוונה לחמץ מוחלט או גם דברים שהם לא חמץ פשוט ללא כשרות לפסח כמו מיצים וקופסאות שימורים וכו'

תודה רבה

חן .

תשובה

שלום וברכה

הדבר הנכון לעשות הוא לעשות הפרדה בין המוצרים השונים.
מוצרים שהם חמץ של ממש (פסטות וכדו') - הם אסורים. אני סובר שלא ניתן כלל להסתמך על "מכירה כללית" של רב העיר וכדו'.
מוצרים שהם לא חמץ, אלא שאין להם הכשר לפסח - להשתמש ללא חשש.
האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב