שמירת נגיעה מבני דודים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/04/14 23:43 כט בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום קוראים לי שילת אני לא בדיוק יודעת איך לנסח את זה כי זה לא בדיוק שאלה...במשפחה המורחבת מחוברים לדת והכל וזה לא בדיוק מתאים לשמור אצלנו נגיעה מדודים פשוט כי אנחנו מאוד מחוברים וגדלנו ביחד והכל.. עד עכשיו זה לא הפריע לי ואפילו זלזלתי בזה שצריך לשמור נגיעה מדודים...ובזמן האחרון היו כמה סיטואציות ואני מרגישה עם זה לא נוח...חשבתי כמה פעמים על להגיד על זה משהו אבל זה לא מתאים כי זה משפחה והכל וזה יראה בעניהם מוזר גם כי יחסית כולם בגדר דתיים במשפחה ועד עכשיו אף אחד לא שמר נגיעה..אני מאוד ישמח אם יהיה לכם הצעה בשבילי..:)

תשובה

שלום רב,
אקדים שבמישור ההלכתי יש אכן בעייה להתחבק עם בני משפחה שאינם אבא או סבא.
אבל נראה לי שדבר יותר חשוב הוא שאם מישהי (וזה יכול להיות גם מישהו...) לא מרגיש בנוח מחיבוק של קרוב זה או אחר, וזה יכול להיות גם לא מסיבה דתית כמובן...
אז זכותו המלאה, וכנראה גם חובתו, לומר - לא!
לכן אם את חשה לא בנוח: מסיבות דתיות, או אפילו אישיות, מהמגע הזה, את צריכה להפסיק אותו.
כמובן, זה שאת רוצה לומר ´לא´, לא אומר שאת צריכה לצעוק =) אין לנו עניין שמישהו ייפגע!!
ניתן לעשות את זה בדרכים עדינות, לדוגמה, במקום שהם יצחקו עלייך, לצחוק על עצמך:
´כן הנה פגשת את הדוסית של המשפחה, שלא נוגעת באף אחד´ או ´תודה שלא שמעת, אבל הצטרפתי לקבוצה שמרנית, שלא נוגעת גם בדודים´, כשאת צוחקת על עצמך, אין להם טעם כבר לצחוק עלייך... אבל משהבעת את דעתך בגלוי, ואת עומדת עליה, הם יכבדו אותה בסופו של דבר.
בכל מקרה, את צריכה לזכור שבסופו של דבר את המחליטה היחידה מה תעשי בכל עניין, הן ברמה הדתית, והן ברמה הכללית...
מקווה שעזרתי
ובהצלחה
עקיבא
akivamakshivim@gmail.com